Servicii – expertiza instalatiilor de legare la pamant

Acasa    Certificari    Referinte    Personal    Noutati    Servicii    Produse    Distributie    Software    Partenerii Nostri    Contact

Smart Grids Contracte de CercetareFonduri structurale

Expertiza instalatiilor de legare la pamant

Specialistii NOVA INDUSTRIAL S.A. pot evalua starea tehnica a instalatiilor de legare la pamant (ILP) la darea in functiune sau periodic, in exploatare, conform instructiunilor tehnice in vigoare (STAS 12604, PE 116, 3RE-I 23). In acest scop se executa masurari si verificari specifice, dupa cum se indica in cele ce urmeaza:

  • verificarea starii tehnice a partii subterane a ILP si a continuitatii legaturilor la priza;
  • masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant a statiilor;
  • masurarea tensiunilor de atingere si de pas pe teritoriul si in apropierea ILP (precum si a potentialelor ce pot fi transmise prin obiectele metalice lungi ce pleaca de pe teritoriul statiei verificate);
  • verificarea stabilitatii termice a electrozilor ILP si a contactelor dintre acestia si sol;
  • verificarea gradului de coroziune a prizei de pamant;

Toate verificarile si masuratorile mentionate se bazeaza pe proceduri operationale confirmate de experienta de exploatare si de numeroase masuratori executate de specialistii nostri in sistemul energetic.

Activitatea de evaluare a starii ILP se desfasoara in sistem AQ.

Aparatele si instalatiile folosite la masurare sunt performante, de mare fiabilitate, asigurand conditiile de lucru conform manualului AQ si respectand in totalitate procedurile operationale si cerintele tehnologice.

Daca este necesar, se pot executa si verificari speciale pentru conditii de exploatare severe (ca de exemplu: PH-ul si rezistivitatea termica a solului, etc.).