Acasa    Certificari    Referinte    Personal    Noutati    Servicii    Produse    Distributie   Software   Partenerii Nostri    Contact

Smart Grids Contracte de CercetarePOS CCE 2007 – 2013POC 2014 – 2020
Noutati

NOVA SMT 5    04 Februarie 2011

Echipament pentru monitorizarea on-line a trecerilor izolate de inalta tensiune

Echipamentul NOVA SMT 5 este destinat monitorizarii on-line a trecerilor izolate de inalta tensiune aferente transformatoarelor de putere si bobinelor de reactanta shunt din exploatare, asigurand evaluarea in timp real a starii izolatiei trecerilor monitorizate si a necesitatii efectuarii de masuratori off-line.

Degradarea progresiva a izolatiei trecerilor izolate monitorizate poate fi controlata in conditii de siguranta, iar inlocuirea trecerii izolate cu deficienta de izolatie poate fi amanata pana ce actiunea corectiva programata se executa eficient.

Evaluarea on-line a starii trecerilor izolate: NOVA SMT 5 monitorizeaza continuu curentul de scurgere prin dielectricul trecerii izolate, suma curentilor prin cele trei treceri izolate ale aceleiasi infasurari trifazate a transformatorului, tangenta unghiului de pierderi / factorul de putere intre curentii de scurgere prin fiecare pereche de treceri izolate ale aceleiasi infasurari trifazate a transformatorului de putere. Datele monitorizate pot fi afisate local sau la distanta.

Display-ul alfanumeric al echipamentului NOVA SMT 5 indica setul de treceri izolate la care se face monitorizarea si valorile masurate.

CARACTERISTICI TEHNICE PRINCIPALE:

  • Intrari electrice : 3/6 intrari curent;
  • Domeniul de masurare a curentului rezultant: 0 – 200 mA, in 2 scale auto-ajustabile;
  • Precizia : curent 1 % din citire, 0,25 % din scala; tangenta unghiului de pierderi dielectrice 0,5 %;
  • Rezolutia: 13 biti;
  • Rata de esantionare: 100 Hz;
  • Selectia nivelului de curent pentru alarma si protectie, respectiv a timpului de actionare a protectiei: de la tastatura.

Identificarea defectiunilor la trecerile izolate in faza lor incipienta: NOVA SMT 5 identifica stari anormale ale trecerilor izolate monitorizate, anticipand aparitia unor defecte grave.

Alerte prioritare: NOVA SMT 5 emite alerte in functie de nivelele critice ale defectiunilor, fiind un instrument util pentru managementul riscului. Selectia valorii curentului corespunzatoare pentru fiecare nivel de alerta si de protectie (semnalizare / alarma, declansare), respectiv a timpilor de actionare, poate fi facuta de la panoul frontal.

Usor de folosit si simplu de instalat: NOVA SMT 5 este un echipament care necesita timp si resurse minime pentru instalare.

Robust si fiabil: NOVA SMT 5 este proiectat si realizat astfel incat sa functioneze in campul electromagnetic si in conditiile de mediu caracteristice statiilor de transformare.

Interfata pentru conexiunea la PC: NOVA SMT 5 poate fi conectat la PC printr-o interfata seriala standard RS 232 sau 485. Optional se poate asigura si conexiune Ethernet.

Un echipament NOVA SMT 5 poate monitoriza unul sau doua seturi trifazate de treceri ale aceluiasi transformator de putere.

NOVA SMT 5